تزریق فیلر
تزریق فیلر

بسیاری از افراد برای بهبود ظاهر پوست خود و به دست آوردن ظاهری جوان‌تر فیلر های پوستی را انتخاب می‌کنند. تزریق فیلرهای پوستی می‌تواند به جوان‌سازی و صاف کردن چین و چروک‌ها و خطوط پوست شما کمک کند. فیلرهای پوستی انواع مختلفی دارند که معمولا نتایج آن‌ها فوری هستند و دوام آن می‌تواند ماه‌ها یا سالها باشد. اما تزریق فیلر دقیقا چیست؟ فیلر پوستی برای چه استفاده می‌شود؟ انواع فیلر پوستی چیست؟ برای پاسخ به این سوال‌ها تا انتهای اسن مقاله از مجله زیبایی کلینیک جردن با ما همراه باشید.

فیلر پوستی چیست؟

تزریق فیلر پوستی یک روش زیبایی غیر جراحی است. فیلرهای پوستی می‌توانند باعث بهبود یافتن چین و چروک های پوست و بازگرداندن حجم از دست رفته پوست شما شوند. بسیاری از افراد برای بهبود ظاهر پوست خود و به دست آوردن ظاهری جوان‌تر و شاداب‌تر فیلرهای پوستی را انتخاب می‌کنند. زمان بهبودی این روش حداقل است و نتایج معمولا فورا قابل مشاهده است. باتوجه به نوع فیلر و محل تزریق فیلر، دوام آن می‌تواند ماه‌ها یا سال‌ها باقی بماند.

انواع مختلفی از فیلرهای پوستی وجود دارد که پزشک شما با توجه به شرایط شما بهترین نوع را بعد از مشورت با شما انتخاب می‌کند. مانند هر روش زیبایی دیگری احتمال خطراتی از جمله عفونت، خونریزی و کبودی نیز وجود دارد.

چرا از فیلرهای پوستی استفاده می‌شود؟

با افزایش سن، کلاژن در بدن کم می‌‎شود. کلاژن یک ماده مهم در بدن است که در همه جای بدن مثل پوست، ماهیچه‌ها، استخوان‌ها و بافت‌های همبند وجود دارد. کاهش مقدار کلاژن در پوست باعث شل شدن پوست و کاهش حجم می‌شود. پوست نازک‌تر می‌شود و خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد و شروع به افتادگی می‌کند. ممکن است برای موارد زیر بخواهید از فیلرهای پوستی استفاده کنید:

  • بازگرداندن حجم از دست رفته پوست
  • تقارن پیدا کردن اجزای صورت
  • افزایش حجم لب و گونه‌ها
  • صاف شدن چین و چروک‌های پوستی (1)

فیلر به کدام نواحی تزریق می‌شود؟

فیلرها می‌توانند به قسمت‌های مختلفی از بدن و صورت تزریق شوند، از جمله:

تزریق کردن فیلر
تزریق کردن فیلر

انواع فیلر های موجود در بازار چیست؟

انواع مختلفی از فیلرهای پوستی وجود دارد. علاوه بر فیلرهای آماده و موجود در بازار که ساخته دست انسان هستند، پزشکان می‌توانند از چربی بدن خود شما استفاده کنند که به آن تزریق چربی اتولوگ می‌گویند. در این روش چربی از یک قسمت بدن خارج شده و به اندام مورد نظر تزریق می‌شود. فیلرهای موجود در بازار عبارتند از:

  • هیالورونیک اسید (HA): هیالورونیک اسید به صورت طبیعی در پوست شما وجود دارد و باعث هیدراته نگه داشتن پوست و شفافیت آن می‌شود. با بالا رفتن سن بدن شما تولید هیالورونیک اسید را متوقف می‌کند. نتایج تزریق هیالورونیک اسید معمولا 6 ماه تا یک سال باقی می‌ماند. ژل رستیلن یک نوع از فیلر هیالورونیک اسید است.
  • هیدروکسی لاپاتیت کلسیم (CaHA): یک نوع از فیلر است که از ماده‌ای تشکیل شده است که شما در استخوانهای خود دارید. نتایج تزریق این فیلر معمولا حدود 1 سال طول می‌کشد. پزشکان معمولا از این فیلر برای چروک‌های عمیق‌تر استفاده می‌کنند. نمونه فیلر CaHA ژل رادیس است.
  • پلی ال لاکتیک اسید (PLLA): plla چیست؟ ماده‌ای است که به بدن شما کمک می‌کند کلاژن خودش را بسازد. معمولا پزشکان برای صاف کردن چروک‌های عمیق صورت شما از این ماده استفاده می‌کنند. نتایج تزریق این فیلر می‌تواند دو سال یا بیشتر باقی بماند. از انواع فیلر PLLA می‌توان به فیلر اسکالپترا اشاره کرد.
  • پلی متیل متاکریلات (PMMA): این نوع فیلرها از کلاژن و گلوله‌های بسیار کوچک تشکیل شده‌اند که بعد از این‌که تزریق شدند، زیر پوست شما باقی می‌مانند. این فیلرها به پوست شما حجم می‌دهند. یکی از انواع این نوع فیلر، بلافیل است.

پزشک شما در مورد انتخاب مناسب‌ترین نوع فیلر پوستی با شما صحبت می‌کند. با پزشک در مورد اهداف خود از تزریق فیلر و نتیجه‌ای که انتظار دارید صحبت کنید.

قبل از تزریق فیلر چه کنیم؟

قبل از تزریق فیلر پوست، شما باید با پزشک خود صحبت کنید. پزشک صورت شما را بررسی می‌کند و در مورد شرایط شما و اهداف شما از تزریق فیلر سوال می‌کند. پزشک ممکن است محل تزریق را علامت گذاری کند و از صورت شما عکس بگیرد. سپس نوع فیلر را مشخص کرده و عوارض جانبی و زمان بهبودی کامل را با شما در میان می‌گذارد. همچنین پزشک در مورد سابقه پزشکی شما و داروهای مصرفی شما سوال می‌پرسد. بسیار مهم است داروهایی که مصرف می‌کنید را به پزشک بگویید. بعضی از داروها ممکن است خطر برخی از عوارض را افزایش دهند. اگر مبتلا به هر یک از موارد زیر هستید با پزشک خود صحبت کنید:

  • آلرژی
  • سابقه کبودی یا خونریزی بعد از اقدامات مشابه
  • مشکلات عصبی
  • مشکلات پوستی

تزریق فیلر چگونه انجام می‌شود؟

تزریق فیلر حتما باید توسط متخصص انجام شود. ابتدا پزشک پوست شما را تمیز می‌کند و ممکن است از یک کرم یا یک ماده بی‌حسی برای به حداقل رسیدن درد استفاده کند. پزشک شما مقدار کمی از فیلر را توسط یک سوزن بسیار کوچک زیر پوست شما تزریق می‌کند. بیشتر افراد درد زیادی را حین تزریق تجربه نمی‌کنند. پزشک شما ممکن است فیلر را در چند ناحیه از پوست شما تزریق کند. بسته به محل تزریق، زمان تزریق فیلر می‌تواند چند دقیقه تا یک ساعت طول بکشد.

فیلر کردن
فیلر کردن

بعد از تزریق فیلر چه کنیم؟

پزشک شما بعد از تزریق فیلر برای کاهش تورم، درد و کبودی روی محل تزریق از کیسه یخ استفاده کند. ممکن است بعد از تزریق فیلر احساس ناراحتی، تورم و کبودی داشته باشید. معمولا این عوارض جانبی خفیف هستند و در طی چند روز از بین می‌روند. بیشتر افراد بعد از تزریق فیلر نتیجه را مشاهده می‌کنند اما نتیجه برای هر فردی متفاوت است. اینکه چه مدتی طول می‌کشد تا شما نتیجه را مشاهده کنید و اینکه دوام فیلر چقدر است بستگی به چندین فاکتور مانند نوع درمان دریافتی دارد.

پیوند چربی صورت چیست؟

فرایند پیوند چربی مقداری متفاوت است. ابتدا پزشک چربی را با استفاده از لیپوساکشن از بدن خودتان خارج می‌کند. بعد از پاکسازی چربی، آن را به صورت شما تزریق می‌کند. معمولا این یک روش سرپایی است و می‌توانید همان روز به خانه بروید. به علت این‌که پیوند چربی نیاز به یک مرحله اضافی دارد، فرایند آن پیچیده‌تر از دریافت فیلرهای آماده موجود در بازار است. پس از لیپوساکشن و پیوند چربی ممکن است شما حدودا دو هفته نیاز به استراحت داشته باشید. از پزشک خود در مورد زمان بهبودی و این‌که آیا این روش مناسب شما هست یا خیر صحبت کنید.

مزایای فیلر پوستی چیست؟

بسیاری از افراد نتیجه تزریق فیلر پوستی را فورا می‌بینند. همچنین تزریق کمتر از یک ساعت طول می‌کشد. به خاطر این‌که تزریق فیلر یک روش غیر جراحی است، زمان بهبودی آن بسیار کم است. نتایج با توجه به نوع فیلر می‌توانند از چند ماه تا حتی چند سال دوام داشته باشند. همچنین تزریق فیلرهای پوستی هزینه کمتری از روش‌های جراحی دارند.

ریسک ها و عوارض فیلر پوستی چیست؟

معمولا عوارض جدی بعد از تزریق فیلر پوستی نادر هستند و بعضی از آنها موقتی هستند. اما مانند هر روش دیگر خطراتی نیز وجود دارد که شامل موارد زیر هستند:

  • ظاهر نامتقارن
  • خونریزی، کبودی، قرمزی، درد و تورم
  • آسیب به پوست شما که می‌تواند باعث اسکار شود
  • عفونت که در موارد شدید می‌تواند باعث نکروز شود
  • ایجاد برجستگی زیر پوست
  • بی حسی
  • جوش
  • بثورات و خارش

به ندرت افراد بعد از تزریق فیلر پوستی دچار مشکلات بینایی می‌شوند. اگر مشکلی در بینایی همراه با ضعف، ناراحتی یا درد در یک طرف بدن خود دارید، فورا به پزشک مراجعه کنید.

خطرات تزریق نادرست فیلر
خطرات تزریق نادرست فیلر

زمان بهبودی بعد از تزریق فیلر چقدر است؟

زمان بهبودی در هر فرد بعد از تزریق فیلر متفاوت است. زمان بهبودی شما بستگی به موارد زیر دارد:

  • ناحیه‌ای که فیلر پوستی تزریق شده است
  • نوع فیلری که تزریق کرده‌اید
  • سلامت کلی بدن شما

بیشتر افراد می‌توانند به فعالیت‌های روزمره زندگی خود بعد از فیلر کردن ادامه دهند. با این وجود، پزشک شما ممکن است ورزش سنگین یا فعالیت‌های بدنی را برای یک یا دو روز ممنوع کند.

چه زمانی بعد از تزریق فیلر پوستی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

بعد از تزریق کردن فیلر اگر موارد زیر برایتان پیش آمد باید به پزشک مراجعه کنید:

  • خونریزی یا درد
  • نشانه های عفونت مثل تب، قرمزی و تورم در محل تزریق
  • علائم یک واکنش آلرژیک یا آنافلاکسی مثل مشکل در تنفس یا تنگی نفس

هزینه تزریق فیلر چقدر است؟

قیمت تزریق فیلر به موارد مختلفی بستگی دارد. مثلا اینکه از چه برند فیلری استفاده می‌کنید، به کدام ناحیه قصد تزریق دارید، به چه مقدار فیلر نیاز دارید، اعتبار کلینیکی که به آن مراجعه کرده‌اید چقدر است و غیره. معمولا قیمت تزریق فیلر بعد از جلسه معاینه و با انتخاب فیلر مناسب تعیین می‌گردد. فراموش نکنید که این تزریق باید حتما به دست افراد متخصص و در مراکز معتبر و قانونی انجام گیرد.

بیشتر بخوانید:

جمع بندی

فیلرهای پوستی می‌توانند به بهبود چین و چروک‌های پوستی و بازگرداندن حجم از دست رفته پوست کمک کنند. بسیاری افراد تزریق فیلرهای پوستی را برای بهبود ظاهر پوست خود انتخاب می‌کنند زیرا نتایج به صورت فوری قابل مشاهده هستند و زمان بهبودی کوتاه است. اما باید بدانید مانند هر روش دیگری ریسک عوارض جانبی وجود دارد. اگر بعد از تزریق فیلر پوستی عوارضی مثل خونریزی، درد، تورم و علائم واکنش آلرژیک داشتید با پزشک خود صحبت کنید. کلینیک جردن با استفاده از پیشرفته ترین فناوری‌ها و دستگاه‌های روز دنیا بالاترین سطح سرویس در حوزه زمینه پوست و زیبایی را با حضور تیم کاملی از تکنسین ها، دستیارهای پزشک، پزشکان و متخصصین پوست ارائه می دهد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها