عوارض لیزر موهای زائد که هیچ کس به شما نمی‌گوید!

عوارض لیزر موهای زائد
437

عوارض لیزر موهای زائد که هیچ کس به شما نمی‌گوید!

زمان مطالعه: 7 دقیقه

با رواج لیزر موهای زائد دیگر رهایی از شر موهای زائد و ناخوشایند بدن خیلی راحت شد و روش‌های سخت و زمان‌بری مثل اپیلاسیون و تیغ اصلاح کنار گذاشته شدند. امروزه بسیاری از افراد از زن و مرد، برای از بین بردن موهای زائد بدن از طریق لیر اقدام می‌کنند.

اما خیلی از افراد درباره عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد در اینترنت جستجو کرده و این سوال خیلی از افرادی را که هنوز برای لیزر کردن تردید دارند درگیر خود کرده این است که آیا لیزر موهای زائد ایمن است؟ یا عوارض لیزر موهای زائد چیست؟ آیا لیزر کردن عوارض دارد؟

در این نوشته از مجله زیبایی کلینیک جردن درباره لیزر و عوارض رایج و نادر لیزر صحبت می‌کنیم و به این سوال پاسخ می‌دهیم. اگر شما هم جزو افرادی هستید که در این مورد نگرانید یا می‌خواهید بیشتر بدانید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

آیا لیزر موهای زائد ایمن است؟

لیزر به طور کلی ایمن است. اگر از روش‌های سنتی رفع موهای زائد مانند اصلاح خسته شده‌اید، ممکن است به لیزر موهای زائد علاقه مند باشید. درمان‌های لیزری مو که توسط متخصص پوست یا سایر متخصصان واجد شرایط و آموزش دیده ارائه می‌شوند، با جلوگیری از رشد موهای جدید فولیکول‌ها عمل می‌کنند. برای اکثر افراد، لیزر موهای زائد بی خطر است. این روش همچنین با عوارض جانبی طولانی مدت مرتبط نیست.

با این حال، بحث در مورد عوارض جانبی لیزر موهای زائد زیاد است. اگرچه عوارض جانبی موقت و جزئی ممکن است بعد از عمل رخ دهد، اما سایر عوارض نادر هستند. فراتر از آن، هر گونه ادعا در مورد به خطر انداختن سلامت شما در طولانی مدت بی اساس است.

عوارض لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد بدن شامل یک سری عوارض جزئی و موقتی و رایج می‌شود که معمولا پس از انجام روش همه تجربه می‌کنند. اما عوارض جدی یا آنچه از آن تحت عنوان عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد یاد می‌شود بسیار به ندرت اتفاق می‌افتد. در اینجا مروری بر عوارض رایج و نادر لیزر خواهیم داشت:

عوارض رایج و جزئی لیزر

لیزر موهای زائد با استفاده از لیزرهای کوچک و با حرارت بالا کار می‌کند. لیزر ممکن است بلافاصله پس از عمل عوارض جانبی موقتی ایجاد کند. تحریک پوست و تغییرات رنگدانه شایع‌ترین عوارض جانبی لیزر هستند.

قرمزی و تحریک

قرمزی و التهاب پوست در ناحیه لیزر  بسیار شایع است و معمولاً طی چند ساعت تا چند روز پس از آن برطرف می‌شود. حذف موهای زائد از طریق لیزر می‌تواند باعث تحریک موقت شود. همچنین ممکن است متوجه قرمزی و تورم خفیف در ناحیه تحت درمان شوید. با این حال، این اثرات جزئی هستند. آنها اغلب همان اثراتی هستند که ممکن است بعد از سایر انواع حذف مو، مانند اپیلاسیون، متوجه شوید.

متخصص پوست شما ممکن است قبل از عمل از بی حسی موضعی استفاده کند تا این اثرات را به حداقل برساند. سوزش کلی باید ظرف چند ساعت پس از عمل از بین برود. سعی کنید از کمپرس یخ برای کمک به کاهش تورم و هرگونه درد استفاده کنید. اگر علائمی فراتر از تحریک جزئی را تجربه کردید یا اگر عوارض جانبی بدتر شد، باید با پزشک خود تماس بگیرید.

تغییر رنگدانه پوست

پس از لیزر، ممکن است پوست کمی تیره‌تر یا روشن‌تر شود. اگر پوست روشنی دارید، به احتمال زیاد لکه‌های تیره‌تری در لیزر موهای زائد خواهید داشت. عکس این موضوع در مورد افرادی با پوست تیره که ممکن است لکه‌های روشن تری از این عمل داشته باشند صادق است. با این حال، مانند تحریک پوست، این تغییرات موقتی هستند و معمولاً دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.

خارش و حساسیت

پوست ممکن است پس از لیزر حساس و دچار حساسیت و خارش شود که معمولا موقتی است. استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده و آبرسان می‌تواند به کاهش این علائم کمک کند.

حساسیت به نور

 پوست ممکن است پس از لیزر به نور خورشید حساس شود. استفاده از کرم‌های ضد آفتاب با SPF بالا و پوشاندن ناحیه لیزر‌ شده می‌تواند به کاهش این حساسیت کمک کند. اصولا به افراد توصیه می‌گردد چه قبل و چه بعد از انجام لیزر موهای زائد از حمام آفتاب و سولاریوم خودداری نمایند.

ضخیم شدن موهای کرکی

لیزر اغلب برای موهای ضخیم موثرتر است و نتیجه فوق العاده‌ای به دست می‌دهد. اما شاید نتوانید موهای کرکی و نازک را با لیزر از بین ببرید، بلکه حتی لیزر می‌تواند باعث ضخیم شدن این موها شود. بنابراین برای لیزر کردن نواحی که موهای کرکی دارند بهتر است اول با پزشک مشورت کنید.

پوسته‌ ریزی  و خشکی پوست

در برخی موارد، پوست ممکن است پس از لیزر موهای زائد خشک و پوسته‌پوسته شود. استفاده از مرطوب‌کننده‌ و آبرسان می‌تواند به بهبود این وضعیت کمک کند.

عوارض خطرناک لیزر موهای زائد
عوارض خطرناک لیزر موهای زائد

عوارض نادر و جدی لیزر

به ندرت، لیزر موهای زائد می‌تواند منجر به عوارض جانبی شدیدتری شود. اگر از کیت‌های لیزر خانگی استفاده می‌کنید یا اگر به دنبال درمان از یک فرد غیرمتخصص و فاقد گواهینامه باشید، احتمال خطر افزایش می‌یابد.

عوارض نادر لیزر موهای زائد عبارتند از:

رشد بیش از حد مو در ناحیه درمان

گاهی اوقات به جای ریزش مو نتیجه عکس داده می‌شود. در موارد نادر، ممکن است لیزر باعث ریزش موهای زائد در مناطق ناخواسته یا رشد غیرمعمول موها شود. (لیزر در نواحی اطراف ناحیه مداخله می‌تواند نقش لیزر کم‌توان داشته باشد و منجر به تحریک در رشد فولیکول مو شود)

تغییرات رنگدانه‌ای پوست

هیپرپیگمنتاسیون (تیره شدن پوست) و هیپوپیگمنتاسیون (روشن شدن پوست) که معمولاً موقتی هستند، اما در برخی موارد می‌توانند دائمی باشند. اگر اخیراً برنزه شده باشید، ممکن است در معرض خطر بیشتری باشید.

زخم و جای زخم

این اتفاق بیشتر در افرادی که به آسانی زخم می‌شوند، دیده می‌شود. در موارد نادر، لیزر می‌تواند باعث زخم شدن پوست در نتیجه سوختگی پوست با لیزر و تشکیل اسکار شود.

عفونت

در موارد نادر، ممکن است ناحیه لیزر شده به دلیل آسیب به پوست و ایجاد سوختگی و تاول عفونت کند.

تاول و سوختگی

این اثرات ممکن است در اثر قرار گرفتن در معرض آفتاب خیلی زود پس از عمل ایجاد شود یا استفاده نادرست از لیزر (عدم تنظیم شدت و توان لیزر متناسب با نوع پوست و مو) می‌تواند منجر به سوختگی‌های سطحی یا حتی عمیق‌تر و تاول‌های پوستی شود.

آسیب به چشم

اشعه لیزر برای تخریب فولیکول‌های مو استفاده می‌شود و در جلسه لیزر باید از عینک دودی استفاده کرد. در صورت عدم رعایت این نکته ممکن است به چشم آسیب برسد.

این عوارض جانبی را با پزشک خود در میان بگذارید. اگرچه آنها بسیار غیر معمول هستند، اما آگاهی از آنها ایده خوبی است. در صورت بروز هر یک از این علائم پس از لیزر موهای زائد حتما با پزشک خود تماس بگیرید.(1)

خطرات لیزر موهای زائد
خطرات لیزر موهای زائد

خطر عوارض لیزر موهای زائد برای چه کسانی بیشتر است؟

لیزر موهای زائد برای برخی از افراد ممکن است عوارض بیشتری داشته باشد. این گروه شامل:

  • افراد با پوست تیره
  • افرادی که داروهای خاص مصرف می‌کنند
  • بانوان باردار
  • افراد با سابقه بیماری پوستی یا زخم باز
  • مشکلات هورمونی
  • سابقه حساسیت به نور
  • سرطان پوست

پیشگیری از عوارض لیزر موهای زائد

برای پیشگیری از عوارض جانبی معمولی و شایع لیزر، نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • انتخاب کلینیک معتبر: در کلینیک‌ معتبر و مجهز به دستگاه‌های به روز و پیشرفته در این زمینه لیزر انجام دهید. کلینیکی که توسط پزشکان متخصص پوست و مو مدیریت می‌شود، درصورت بروز علائم و عوارض، به راحتی تشخیص انجام شده و قابل درمان خواهد بود. در واقع کلینیک‌ معتبر از تجهیزات پیشرفته و استاندارد استفاده می‌کنند و پرسنل و تکنسین لیزر مجرب دارند.
  • مشاوره قبل از لیزر: پیش از شروع لیزر، اگر پوست حساسی دارید بهتر است با پزشک متخصص پوست مشورت کنید تا نوع پوست و موی شما ارزیابی شود و بهترین روش درمانی انتخاب شود. همچنین، پزشک می‌تواند در مورد عوارض احتمالی و نحوه پیشگیری از آنها اطلاعات لازم را ارائه دهد.
  • آماده‌سازی پوست: قبل از جلسه لیزر، از انجام برخی فعالیت‌ها مانند برنزه کردن (چه با نور خورشید و چه با سولاریوم) خودداری کنید، زیرا پوست برنزه می‌تواند حساسیت بیشتری به لیزر داشته باشد. همچنین، پوست باید  تمیز و بدون مواد آرایشی یا کرم‌های مختلف باشد.
  • داروهای مناسب: اگر داروهای خاصی مصرف می‌کنید که می‌توانند حساسیت پوست را افزایش دهند، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید. پزشک ممکن است تغییراتی در برنامه درمانی شما ایجاد کند یا توصیه‌هایی برای جلوگیری از عوارض بدهد.

راهکارهای کاهش عوارض لیزر موهای زائد

  • رعایت مراقبت‌های پس از لیزر: دستورالعمل‌های پس از لیزر که توسط متخصص پوست یا تکنسین لیزر شما ارائه می‌شود را رعایت نمایید (استفاده از مرطوب کننده و آبرسان – اجتناب از قرار گرفتن در معرض مستقیم آفتاب و سولاریوم).
  • اجتناب از نور خورشید: تا چند هفته پس از درمان، از قرار گرفتن مستقیم در معرض نور خورشید خودداری کنید و از کرم‌های ضد آفتاب با SPF بالا استفاده کنید.
  • استفاده از محصولات التیام بخش: استفاده از کرم‌ها و لوسیون‌های التیام بخش و مرطوب‌کننده می‌تواند به کاهش التهاب و خشکی پوست کمک کند.

در مقاله‌ای جداگانه به مراقبت‌های بعد از لیزر به صورت کامل پرداخته‌ایم که می‌توانید مطالعه کنید: نکات مهم مراقبت بعد از لیزر موهای زائد

آیا لیزر موهای زائد در دوران بارداری مجاز است؟

این روش در دوران بارداری توصیه نمی‌شود. این در درجه اول به این دلیل است که هیچ مطالعه انسانی ایمن بودن لیزر موهای زائد در دوران بارداری را اثبات نکرده است.

ممکن است برای موهای زائد که در دوران بارداری رشد کرده‌اند، بخواهید لیزر کنید. نواحی رایج افزایش رشد مو شامل سینه‌ها و شکم است. با این حال، در بیشتر موارد، این موها خود به خود می‌ریزند، بنابراین اگر تا پایان بارداری خود صبر کنید، ممکن است نیازی به درمان دارویی نداشته باشید.

اگر باردار هستید و به دنبال لیزر موهای زائد هستید، تا بعد از زایمان صبر کنید. پزشک شما احتمالاً توصیه می‌کند که چند هفته صبر کنید تا ایمن شوید.

آیا لیزر موهای زائد باعث سرطان می‌شود؟

این یک افسانه است که لیزر موهای زائد ‌می‌تواند باعث سرطان شود. در واقع، با توجه به بنیاد مراقبت از پوست، این روش گاهی اوقات حتی برای درمان اشکال خاصی از ضایعات پیش سرطانی استفاده می‌شود.

لیزرهای مختلفی برای درمان آسیب‌های ناشی از نور خورشید و چین و چروک استفاده می‌شود. لیزرهای مورد استفاده در حذف موهای زائد یا سایر روش‌های پوستی دارای حداقل تابش هستند. به علاوه، حداقل مقدار آن فقط روی سطح پوست اعمال می‌شود. بنابراین، آنها خطر ابتلا به سرطان را ندارند.

آیا لیزر موهای زائد می‌تواند باعث ناباروری شود؟

این یکی هم مثل باور پیشین یک افسانه است. لیزر موهای زائد نمی‌تواند باعث ناباروری شود. فقط سطح پوست تحت تأثیر لیزر قرار می‌گیرد، بنابراین حداقل تشعشعات حاصل از این روش نمی‌تواند به هیچ یک از اندام‌های شما نفوذ کند. اگر در حال حاضر قصد بارداری دارید، در مورد خطرات احتمالی با پزشک خود صحبت کنید.

بیشتر بخوانید:

جمع بندی

به طور کلی، لیزر موهای زائد برای اکثر افراد بی خطر و موثر است. به عنوان یک اقدام احتیاطی، نباید این عمل را در نزدیکی چشم یا در دوران بارداری انجام دهید. در صورت بروز علائم نادر پس از لیزر موهای زائد به پزشک مراجعه کنید.

آنچه از آن تحت عنوان عوارض لیزر بدن یاد می‌شود معمولا شامل همان عوارض موقتی و رایج است. همچنین، بدانید که این روش حذف دائمی موها را تضمین نمی‌کند. ممکن است نیاز به درمان‌های بعدی داشته باشید.

سوالات متداول عوارض لیزر موهای زائد

منابع:

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
موهای زائد

مقالات مرتبط